eXTReMe Tracker


Campingnorden, portal med skandinavisk campinginformation
Skandinavisk Camping Information

Lynkoblinger til gasslangerne

Brug lynkoblinger så det bliver nemt at skifte mellem forskellige regulatorer

Kobling adskilt Kobling samlet Gennemføring til 33 kg flaske
Clickregulator tilsluttet 6 kg regulatorkit

 

Er du træt af at få frost i fingrene når der skal skiftes gasflaske i bidende frost? At skulle have en stivfrossen regulator til at sidde på en genstridig flaske?

Der findes på markedet lynkoblinger så man nu er uafhængig af diverse regulatortyper.
Slangen som forbinder den indgående slangestuds og regulatoren klippes over, og på på det stykke slange som er forbindelse til vognens forbrugere, monteres en hankobling.
En hunkobling monteres på det stykke slange, som monteres på regulatoren, og så er det kun at skifte de forskellige forbindelser, når der skal skiftes mellem forskellige flasketyper, nemt og enkelt.
Hunkoblingerne er forsynet med en ventil, som lukker ved frakobling. Det er derfor yderst vigtigt at anvende hunkoblinger på regulatorsiden, så der spærres for gasudslip ved skift mellem forskellige regulatortyper.
Husk også at være opmærksom på at overholde alle sikkerhedsforskrifter, altid udelukkende at anvende en 30 mbar regulator, vær specielt opmærksom på dette ved køb af regulator i Tyskland.
Husk også at bruge spændebånd ved alle samlinger af slangesystemet. Det er et lovkrav.
Når vognen står hjemme, så kan en 33 kg flaske tilkobles, og den forbindes via en gennemføring i bunden af gaskassen.
Som en ekstra finesse, er det også muligt at tilslutte gasgrillen til en hvilken som helst flasketype, når den bruges på terrassen herhjemme.

Vær opmærksom på, at hvis campingvognen er udrustet med et Primus centralvarmeanlæg, så kan de her beskrevne løsninger ikke anvendes umiddelbart.
Alt efter fyrtype anvendes forskellige regulatortilkoblinger. Et Primusfyr af den type som er anbragt i gaskassen, Typerne 2450, 2470, og 2490 arbejder ved 0,5 bar. De her nævnte lynkoblinger er kun til lavtryk, 30 mbar, eller 0,03 bar, så det er absolut forbudt at anvende dem på højtryksforbindelser.
Endelig, er du i tvivl om noget når du arbejder med gas, så husk at det er en opgave for specialister, der har den rette indsigt. Kontakt din gasleverandør eller forhandler for nærmere information.

 
Sidste nyt:
Disse lynkoblinger har kunnet købes hos BP Gas i Danmark, men fåes ikke i øjeblikket hos BP. Iflg . BP er der ikke forbud mod at anvende de lynkoblinger som allerede er solgt, men Sikkerhedsstyrelsen har anmodet BP Gas om at stoppe salget. Dette meddelt mig telefonisk af salgschef Keld Larsen den 11. oktober 2006.