eXTReMe Tracker


Campingnorden, portal med skandinavisk campinginformation
Skandinavisk Camping Information
MKP
MKP Royal Grandesse 1974

MKP campingvogne er produceret i Kolding frem til 1988, hvor produktionen stoppede. Mikkel Kristian Pedersen hed ophavsmanden til disse fantastiske campingvogne. M.K.Pedersen var oprindelig karetmager, og i tidens løb er det blevet til ca. 14.500 vogne, som bærer hans navn. Vognene er naturligvis solgt i Danmark, men er også eksporteret til en lang række andre lande, f.eks. Tyskland og Holland. Vognene blev fremstillet på Kolding Karosserifabrik, der havde sin storhedstid i slutningen af 60´erne og starten af 70´erne. Vognene blev efterhånden alt for dyre at fremstille, årsagen hertil var at alt var håndarbejde. Prisen på en MKP Royal var i 82´ godt og vel 100.000,- kr. og i 88´ kostede den lidt mindre Grandesse op til 148.000,- kr. I dag kan MKP campingvognene erhverves for rimelige penge, og man får rigelig valuta for pengene, når man køber en brugt MKP.
MKP campingvogne er bygget på en galvaniseret undervogn, og opbygget i glasfiber, og ikke i metal som andre campingvogne. Indvendig er de lavet meget forskelligt. At vognene ikke er ens skyldes, at man kunne bestille dem med den indretning som man havde lyst og råd til.
Isoleringen i en MKP campingvogn er et kapitel for sig. De har en uovertruffen isolering, som også gør vognen egnet til vinterbrug. Desuden er de fleste udstyret med termoruder. Vognene var reele vintervogne, endog sendtes der MKP til Grønland, hvor de anvendtes som arbejdsplads for videnskabsmænd.
Den runde form gør at vognen ikke er udsat for så stor vindmodstand, dette gør også at vognen ligger perfekt bag ved bilen under kørsel, samt at brændstofforbruget ikke er så stort som ved traditionelle vogne
Vi prøver at finde flere billeder af MKP vogne, gerne i en bedre kvalitet. Det er
vigtigt for os, at man ikke glemmer at vi her i Danmark har lavet campingvogne
af høj kvalitet, derfor prøver vi at fremskaffe viden om de gamle vogne.

Klik på et billede og se det i fuldt format

Grandesse 1979 Grandesse 1979 Grandesse 1979
Grandesse 1982 Grandesse 1982 Grandesse 1982
Smutti Grand Royal
Herunder et galleri om Smutti modellen,
denne vogn er et meget velbevaret eksemplar
Herunder er nogle billeder fra fabrikationen af MKP
Billederne i serierne herunder er ikke i thumbnail, men i fuld størrelse
Billederne er venligst stillet til rådighed af Poul Neergaard,
som var medejer af MKP
Interiører fra fabrikshallen Montering
Herover og herunder nogle af glasfiberformene som anvendtes til karosseriet
 
 
MKP som vintervogn
MKP på Grønland