eXTReMe Tracker


Campingnorden, portal med skandinavisk campinginformation
Skandinavisk Camping Information

Historien om Combi-Camp

Historien om Combi-Camp begynder i Asnæs i Odsherred, hvor dyrlæge Ove Buttenschøn konstruerede en teltvogn, en opfindelse som vakte stor opmærksomhed. I 1962 henvendte han sig til indehaveren af Frenderup Maskinfabrik, Laurits Peter Klausen, for at få syet telte til sin patenterede teltvogn, som han kaldte Combi-Camp.
Frenderup Maskinfabrik lavede bl. a. traktorførerhuse, beklædt med lærred, så erfaringen på området havde Klausen altså allerede.
I 1963 skrev Buttenschøn kontrakt med Klausen der overtog produktions-rettighederne på Combi-Camp. Det blev den helt store succes, som endte med en årlig produktion på over 6.000 stk. hvoraf 75 % gik til eksport. Combi-Camp var Europas mest solgte teltvogn og firmaet der beskæftigede ca. 160 medarbejder havde en omsætning på over 60 mill.
I 1969 stiftedes Combi-Camp A/S med Inger og Laurits Klausen som eneaktionærer.
Sidst i halvfjerdserne blev det dårlige tider og Klausen så sig nødsaget til at købe detailafdelingen ud af aktieselskabet. Den 1. august 1980 solgte Klausen Combi-Camp A/S.
I dag hedder firmaet Scan-Camp, er beliggende i Egebjerg ved Nykøbing Sjælland, og ejes af Henrik Rasmussen, med sønnen Christian Rasmussen som daglig leder.
Det er et firma i stærk udvikling, og stadig en stor eksport til Holland, England, Island , Sverige og Norge.
 
Combi-Camp 2006 modeller
 
Combi-Camp Coutry
   
Combi-Camp Venezia
     
Combi-Camp´s hjemmeside