Hans Reckweg´s Websites

Bornholm

Slaus stene

Billederne er taget 29 juni 2005
©Alice og Hans Reckweg

Selvportræt af Hans Schouw Andersen på en af stenene

Stedet kaldes Slau's Stene og er skabt af Hans Schouv Andersen, kaldet Slau. Han blev født på 18. Selvejergaard, Uglegård, i Nylars Sogn, den 22. november 1930 og døde samme sted den 27. april 2007.
Hans Schouv Andersen , kaldet Slau, var landmand, ejer af Uglegaarden, og havde derudover nogle bijob. I 1988 fik han tilkendt førtidspension på grund af sygdom, men gik absolut ikke istå.
Han fik nu tid til rådighed, og den brugtes bl.a. til at frembringe denne unikke samling af sten, som han gennem en årrække tilhuggede hjemme på Uglegaarden. Motiverne er fra eventyr, Bornholms historie, trolde og underjordiske væsener.
Omkring 1990 anlagdes en cykelsti, og langs med denne anlagdes damme, for at bevare den fredede løvfrø. Der anlagdes en rasteplads for cyklisterne, og i den forbindelse foretoges en del gravearbejde.
En nabo til stedet, en ældre mand ved navn Herman, kiggede dagligt interesseret på, og han fik en sten med sit navn, lavet af Slau, at sidde på. Dette blev starten på stensamlingen.
Stenene er fra Uglegaardens marker, både sandsten og granit, forarbejdet med hammer, mejsel og vinkelsliber af Slau. Den sidste sten blev sat i 2004. Slau var en autodidakt stenhugger, jeg vil også kalde ham en ægte kunstner. Samlingen er helt enestående.
Man finder Slau's Stene på cykelstien på den nedlagte banestrækning øst for Nylars.

 

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Herunder ses de stemningsfulde omgivelser stenene er placeret i
   
   
   
   
En sådan unik samling skal ses med egne øjne, god tur til Bornholm, du vil ikke fortryde det
   
   

Bemærk at der er copyright© på alle billeder.
Vil man bruge nogle af billederne i højere opløsning, så kontakt os for nærmere aftale

 

eXTReMe Tracker